Muzeji Hrvatskog zagorja

Događanja

27. EMA u Studiju Galerije Antuna Augustinčića - Ples i skulptura

[Studio Galerije Antuna Augustinčića] 19.04.2022.

Studio Galerije Antuna Augustinčića, Klanjec, 18. svibnja 2022. u 11.30 sati – prezentacija programa povodom Međunarodnog dana muzeja
Povodom Međunarodnog dan muzeja, u srijedu 18. svibnja 2022. u 11.30 sati, u Studiju Galerije Antuna Augustinčića u Klanjcu, Ulica dr. Ivana Broza 2, Božidar Pejković predstavit će program Ples i skulptura, kojim je Galerija Antuna Augustinčića sudjelovala u 27. edukativnoj muzejskoj akciji Ples te ujedno odgovorila ovogodišnjoj temi obilježavanja Međunarodnog dana muzeja Moć muzejā.
Sve one koji plešu ili bi voljeli plesati, sve one koji kipare ili bi voljeli kipariti ‒ kao i sve ostale, male i velike ‒ u Studiju Galerije Antuna Augustinčića, čekaju muški i ženski maneken ‒ drvene lutke pokretnih udova ‒ da ih namjeste u neku od plesnih poza i tako preobraze u skulpture.
A mi iščekujemo da duh plesa ‒ bio on balet, džez ples, suvremeni ples, step, ulični ples, neki od društvenih ili narodnih plesova ‒ drvu udahne život.
Dođite i otkrijte koliko su ples i skulptura ‒ izražavanje pokretom i izražavanje plastičnim oblikom ‒ oprečni, a koliko se nadopunjavaju. Ukipite ples, rasplešite kip ‒ iskažite snagu i moć stvaranja!
Program Ples i skulptura realiziran je uz potporu Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, te ostaje dijelom stalne ponude pedagoško-edukativnih sadržaja naše Galerije.