Muzeji Hrvatskog zagorja

Događanja

6. rođendan Muzeja krapinskih neandertalaca

[Muzej krapinskih neandertalaca] 04.03.2016.

Muzej krapinskih neandertalaca u petak, 4. ožujka 2016. godine obilježio je šestu obljetnicu svoga rada i uspješnih aktivnosti, osobito u međunarodnim projektima.
Ove godine MKN je dobitnik Oznake EU baštine koja će biti svečano uručena 13. travnja u Bruxellesu. Muzejska savjetnica MKN mr.sc. Vlasta Krklec upoznala je posjetitelje i drage prijatelje muzeja s dosadašnjim djelovanjem muzeja, brojnim nagradama i priznanjima, te budućim planovima. Do sada je ovaj najuspješniji hrvatski muzej posjetilo gotovo 600 tisuća posjetitelja, te su ostvareni izvanredni rezultati u pedagoško-edukativnim programima.
Rođendan su muzeju čestitali gradonačelnik grada Krapine Zoran Gregurović i župan KZŽ Željko Kolar poželjevši još puno uspjeha i novih projekata.
U okviru programa prezentiran je projekt tvrtke Astarta s kojom su Muzeji Hrvatskog zagorja ostvarili uspješnu suradnju u Noći muzeja 2016. Te noći u Oktogonu u Zagrebu MHZ su predstavljeni u 3D tehnologiji.
Završnica programa pripala je promociji haiku zbirke pjesama „Gle, čovjek!“ autorice Božene Zernec iz Krapine. Radi se o prvom haiku vodiču kroz muzej na svijetu koji će biti uskoro u specijalnim knjižnicama Europe koje imaju haiku odjele, ali i u Japanu, USA i Aljasci.
Stihovi su interpretirani u izvedbi glumca Zorana Kelave, a u glazbenom programu uživali smo u izvedbama virtuoza usne harmonike Tomislava Golubana koji je nominiran i za ovogodišnjeg Porina za najbolji instrumentalni album.
Rođendansku tortu razrezali su Vlasta Krklec i autori muzeja Jakov Radovčić i Željko Kovačić uz Tamburaški sastav Arka iz Stubice.