Muzeji Hrvatskog zagorja

Događanja

Advent u Dvoru Veliki Tabor

[Dvor Veliki Tabor] 14.12.2014.

U nedjelju 14. prosinca u Dvoru Veliki Tabor u prisustvu velikog broja posjetitelja održana je manifestacija Advent u Dvoru Veliki Tabor u organizaciji Općine Desinić, Turističke zajednice područja Kumrovec, Desinić i Zagorska Sela te zahvaljujući suradnji i uključivanju brojnih domaćih udruga.

U predblagdanskom ozračju i i veliki i mali mogli su uživati u zabavnom programu kojeg su izvodili brojni izvođači : od Desinićkih mažoretkinja i Limene glazbe Karlo Lugarić do KUD Đuro Orlić - dječice koja su izvela tradicionalne dječje pjesme i plesove iz Sutlanskog kraja, djeca iz Područne škole Vinagora, Trikraljski zvjezdari iz Miljane, Glazbene škole iz Pregrade, KUD Horvatska, Davor Vukmanić s prijateljima, klapa Bistrica iz Marije Bistrice.

Prigodnu ceremoniju paljenja treće adventske svijeće vodio je župnik župe Sv. Jurja vlč. Franjo Mezak, a svijeću je na adventskom vijencu upalio načelnik Općine Desinić Zvonko Škreblin.

Svi okupljeni u Velikom Taboru mogli su sudjelovati i u božićnim radionicama, na božićnom sajmu kupiti ukrase i kolače no svakako je mnogima najatraktivnije bilo uprizorenje živih božićnih jaslica u kojima su pored uprizorenja Svete obitelji i Sveta tri kralja bile žive i životinje. Na kraju, djecu je iznenadio i Djed Božičnjak s darovima