Muzeji Hrvatskog zagorja

Događanja

Božićna priča u Muzeju Staro selo Kumrovec

[Muzej "Staro selo"] 04.12.2016.

U nedjelju, 4.prosinca 2016. godine u Muzeju "Staro selo" Kumrovec, desetu godinu za redom održan je muzejsko-edukativni program autorice Tatjane Brlek Božićna priča u Muzeju "Staro selo" Kumrovec. Program je započeo u 16,00 sati radionicama u kojima su djeca mogla izraditi tradicijske ukrase za bor i anđele od kreppapira, božićne čestitke te ukrašavati kuglice za bor ispred Niže kumrovečke pučke škole. Učenici osnovne škole Josipa Broza iz Kumrovca prigodnim programom dočekali su svetog Nikolu koji je djecu darovao zasluženim poklonima, a poneki su od krapusa dobili i šibe. Uz pjevanje adventskih pjesama te prigodni program učenika OŠ Josipa Broza iz Kumrovca zapaljena je druga adventska svijeća u Muzeju "Staro selo" Kumrovec. Uz projekciju na otvorenom koja je okupljene podsjetila na deset godina održavanja programa, kuhano vino i čaj nastavljeno je druženje mještana Kumrovca i okolice na prostoru Muzeja "Staro selo" Kumrovec.
Ovom prigodom zahvaljujemo sponzorima: g.h Inženjeringu iz Zaboka, Trgodesu iz Desinića, Trgocentru iz Zaboka, Ivici Brozu i Ivanu Mikši iz Kumrovca za pomoć pri realizaciji programa.
Posebno se zahvaljujemo izvođačima programa:KlapiBrv iz Kumrovca, crkvenom pjevačkom zbora iz Kumrovca, KUD-u Horvacka , Pjevačkom zboru iz Desinića , učiteljima i učenicima OŠ Josipa Broza iz Kumrovca, Ani Čižmek, Ljubici Komljenović iz Svetog Križa Začretje, etno udruzi Kolovrat iz Tuhlja na sudjelovanju u programu i prilogu u očuvanju baštine Hrvatskog zagorja kao i na podršci u prijenusu tradicijskih znanja i vještina na mlađe generacije.