Muzeji Hrvatskog zagorja

Događanja

Dan za znanost

[Muzej krapinskih neandertalaca] 30.05.2015.

U koprivničkoj gimnaziji "Fran Galović", u subotu 30. svibnja održan je projekt pod nazivom "Dan za znanost" u cilju promicanja i popularizacije znanosti. U ovogodišnjem programu sudjelovalo je 60 znanstvenika i edukatora iz Zagreba, Beograda i Krapine.
Priliku za predstavljanje dobio je i Muzej krapinskih neandertalaca, kojega je predstavio geolog Jurica Sabol. Kroz predavanje i prezentaciju posjetiteljima je predstavljen Muzej i muzejski edukativni programi, te projekt "Ljetna geološka škola". Posebnu pozornost posjetitelja, pogotovo najmlađih, u dvorani škole privukla je radionica "Izrada odjeće krapinskog pračovjeka". Djeca predškolske i školske dobi imala su priliku izrađivati torbice bez modernih pomagala,a uz pomoć drvene igle, kože i krzna.
Cjelodnevni program sastojao se od četerdesetak radionica, predavanja, kvizova i pokusa. Cilj projekta je bio okupiti što veći broj sudionika svih uzrasta koji će interaktivno sudjelovati u nizu aktivnosti s područja matematike, fizike, kemije, biologije, elektrotehnike i psihologije.
Koprivničko-križevačka županija pokrovitelj je ovog projekta, a Grad Koprivnica ga je predložio kao Naj-akciju 2014. te je dobio Povelju za Naj-akciju 2014. godine.