Muzeji Hrvatskog zagorja

Događanja

Djeca su otkrila Juru Zelenog u Velikom Taboru

[Dvor Veliki Tabor] 23.04.2021.

Kako bi sudjelovali u programima uz Jurjevo u Dvoru Veliki Tabor nekim roditeljima s djecom nije bio nikakav problem u petak navečer, 23. travnja 2021. „potegnuti“ čak iz Zagreba.
Kažu da im se isplatilo jer su se zabavili, igrali se s djecom kako to ne mogu inače, čuli na predavanju nešto novo, upoznali Tabor noću i bili zadivljeni doživljajem video mappinga na galerijama grada. Njima su se pridružili i još neki znatiželjni posjetitelji. Kako je sve skupa izgledalo, najbolje govore fotografije!
Inače, predavanje mag. etnologije, Kristine Pavlović s temom poveznice Svetog Jurja i svetih trokuta u pejzažu, osim u Rustikalnoj dvorani Dvora Veliki Tabor moglo se pratiti uživo i na Facebooku (snimka je i dalje dostupna na www.facebook.com/VelikiTabor/videos), a igri za posjetitelje nazvanoj "Potraga za Jurjem zelenim" sudjelovale su četiri obitelji s ukupno 18 igrača, što malih što velikih.
Dok se tražio Jura zeleni, atmosferu su upotpunjavali zvukovi tradicionalnih pjesama koje su se izvodile na Jurjevo.
Večer su zaokružile dvije video priče emitirane na galerijama Dvora – Living Tabor i Legenda o Veroniki Desinićkoj – u sklopu projekta LIVING CASTLES koji se provodi u okviru programa Interreg V-A Slovenija – Hrvatska financiranog iz Europskog fonda za regionalni razvoj.
Program su tehnički omogućili Nives Ćurković i Siniša Žnidarec, fotografije je napravila Mateja Harapin, a organizaciju programa koordinirala voditeljica DVT-a, Nadica Jagarčec.