Muzeji Hrvatskog zagorja

Događanja

Druženje pri Gupcu

[Muzej seljačkih buna] 12.10.2013.

Povodom završetka natječaja za likovne, literarne i fotografske radove djece i mladih, osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta iz Republike Hrvatske za školsku godinu 2012./2013., na temu Matija Gubec, Seljačka buna i socijalna pravda djelatnici Muzeja seljačkih buna organizirali su druženje s djecom, roditeljima i nastavnicima u Gornjoj Stubici u subotu, 12. listopada 2013. godine. U sklopu druženja je bio organiziran besplatan posjet Muzeju sa stručnim vodstvom, proglašeni su pobjednici Natječaja i otvorena izložba radova pristiglih na natječaj.
Na Natječaj je pristiglo 128 likovnih radova, 11 foto radova i jedan video uradak, nekoliko skulptura te 51 literarni rad. Drago nam je da su se na natječaj javili učenici i mentori iz svih krajeva Hrvatske i tako još jednom pokazali da je Gubec i cijeloj Lijepoj našoj prihvaćen kao simbol borbe za socijalnu pravdu.
Družili smo se i u Čaro'gradu, strip radionici u suradnji s Kulturnim klubom O'grada i Silvijom Šesto. U radionici će zainteresirane poučiti kako spojiti tekst i sliku u skladnu cjelinu. Silvija Šesto autorica je brojnih knjiga za djecu, koje su, iako zabavne, uvrštene i u školsku lektiru. Davor Schunk, voditelj radionice je pisac i dizajner te stručnjak za strip, a ilustracijom se bavi i njegova supruga i suradnica Vanda Čižmek, koja će mu pomagati.