Muzeji Hrvatskog zagorja

Događanja

Gitaristički duo Zorya nastupa u Dvoru Veliki Tabor

[Dvor Veliki Tabor] 18.08.2018.

Nakon izvrsnog nastupa Igora Petričevića i Joshue Urbena prošlog mjeseca, Dvor Veliki Tabor i u kolovozu posjetiteljima nudi pravu glazbenu poslasticu. I ovoga je puta riječ o dvojici studenata Kraljevskog konzervatorija za glazbu u Manchesteru, mladim gitaristima iz Lepoglave i Čakovca, Borni Kući i Antoniu Peršaku, koji od 2015. godine zajedno nastupaju pod nazivom Zorya Guitar Duo.

Gitaristički duo Zorya spoj je umjetničke i glazbene raznovrsnosti koja ide izvan granica klasične, suvremene i etno glazbe. Na razigrani način, Duo publici predstavlja glazbenu mješavinu začinjenu s izvrsnom tehnikom sviranja gitare. U uvježbanim komadima poznatih skladatelja kao što su Bach, Ravel, Tadić, Rodrigo… pokazuju visoki nivo glazbene poezije između flamenka, balkanske etno glazbe, klasične i moderne glazbe. Oslanjajući se na glazbene doživljaje, kulturu i korijene od kojih potječu, ova dvojica gitarista donose osvježenje u umjetnosti sviranja klasične gitare.

Koncert u Velikom Taboru održat će se u subotu, 18. kolovoza, s početkom u 17:00 sati, a ulaz za posjetitelje je besplatan.