Muzeji Hrvatskog zagorja

Događanja

INA Rally Kumrovec i ove godine pod pokroviteljstvom Kolinde Grabar – Kitarović

[Muzej "Staro selo"] 03.03.2017. - 04.03.2017.

Već tradicionalno nova automobilistička sezona 2017. krenut će u Kumrovcu. Prvog vikenda u ožujku održat će se 6. INA Rally Kumrovec, međunarodno natjecanje kojem je i ove godine pokroviteljica Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar – Kitarović. Nakon prošlogodišnjeg rekordnog broja od 70 posada na startu i 59 na cilju, organizator se nada sličnom interesu i ove godine.
Pripreme za organizaciju natjecanja su u punome jeku. Koncept utrke iz prošlih uspješnih sezona bio je temelj za redizajn brzinskih ispita. Zadržan je među publikom vrlo popularan dio staze, po kojem automobili prolaze dva puta na svakom brzinskom ispitu. Ciljevi se nalaze na novim pozicijama.
„Ovakvu izmjenu trase radili smo zbog posada, kako bi dobili što bolje uvjete natjecanja. S druge strane željeli smo nastaviti tradiciju sada već kultnog mjesta za publiku, na kojem se svake godine okupi nekoliko tisuća gledatelja. Oni s jednog mjesta mogu vidjeti prilično dugačak i atraktivan dio staze. Prošle je godine tom dionicom staze bilo više od 500 prolazaka automobila“ – rekao je direktor 6. INA Rallya Kumrovec Željko Štefanić.
Prijave za natjecanje primaju se do 24. veljače, a utrka počinje u petak, 3. ožujka, atraktivnim prologom na parkiralištu Termi Tuhelj. Dan kasnije još četiri brzinska ispita vozit će se u blizini Kumrovca. Itinerer je dugačak 59 kilometara, od čega čak 70% otpada na brzinske ispite. Startna i ciljna ceremonija održat će se u Muzeju Staro selo u Kumrovcu.