Muzeji Hrvatskog zagorja

Događanja

In memoriam - Branka Šprem-Lovrić

[Muzej "Staro selo"] 10.10.2016.

Poštovani kolegice i kolege,

Branka Šprem-Lovrić, etnologinja i muzejska savjetnica u Muzeju "Staro selo" Kumrovec, preminula je 8. listopada 2016. g., nakon duge i teške bolesti.
Komemoracija će se održati u utorak, 18. listopada 2016. godine, u 13:00, u Muzeju "Staro selo" Kumrovec-Niža kumrovečka pučka škola.

Branka Šprem-Lovrić gotovo cijeli svoj radni vijek, od 1. 5. 1979. godine, provela je u Muzeju "Staro selo" Kumrovec. Za vrijeme djelovanja i rada RO Spomen park Kumrovec i Javnog poduzeća Kumrovec, od 1987. do 1993., bila je rukovoditeljica Muzeja "Staro selo" Kumrovec. Od formiranja Muzeja Hrvatskog zagorja, Branka Šprem-Lovrić bila je voditeljica Muzeja "Staro selo" Kumrovec, voditeljica Zbirke oruđa i alata, Zbirke keramike, Zbirke pučke sakralne umjetnosti, autorica mnogobrojnih kataloga, stalnih muzejskih postava u Muzeju "Staro selo" Kumrovec, autorica tuzemnih i inozemnih izložbi, voditeljica brojnih projekata kako u Muzeju "Staro selo" Kumrovec tako i u drugim institucijama. Bila je dugogodišnja članica ICOM-a, članica Izvršnog Odbora ICOM Hrvatska i hrvatska predstavnica u pridruženoj Asocijaciji europskih muzeja na otvorenom.