Muzeji Hrvatskog zagorja

Događanja

Koncert Tomislava Vukšića u Dvorcu Oršić

[Muzej seljačkih buna] 15.03.2014.

Društvo „Sv. Juraj“ iz Gornje Stubice počelo je ovogodišnju glazbenu sezonu koncertom gitariste Tomislava Vukšića u Dvorcu Oršić, Muzej seljačkih buna, u subotu 15. ožujka u 19 sati. Ulaz je bio besplatan.

Organizatori: Društvo „Sv. Juraj“, Kajkaviana, Radio Stubica, Muzej seljačkih buna

Program koncerta:

Johan Sebastian Bach: Sonata br. 2 za violinu solo u a-molu, BWV 1003
Carl Philipp Emanuel Bach: Sonata za flautu u a-molu, Wq.132 (H.562)
Lennox Berkeley: Sonatina za gitaru Op. 51
Michael Berkeley: Worry Beads
William Walton: Pet bagatela
Garoto (Annibal Augusto Sardinha): Debussyana - Lamentos do Morro
Malcolm Arnold: Fantazija Op. 107

Tomislav Vukšić (Zagreb, 1980.) osnovno i srednje glazbeno obrazovanje stekao je u Glazbenoj školi Vatroslava Lisinskog, gitaru je diplomirao na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu u razredu Darka Petrinjaka 2005., a dvije godine kasnije završio je poslijediplomski studij na Kraljevskom konzervatoriju u Den Haagu u razredu Zorana Dukića.

Majstorske tečajeve pohađao je kod vodećih svjetskih gitarista i pedagoga: Pavel Steidl, Carlo Marchione, Pablo Márquez, Aniello Desiderio, Timo Korhonen, Angelo Gilardino, Thomas Offerman, Ana Vidović, Hubert Käppell i drugi.

Ostvario je niz zapaženih nastupa u Hrvatskoj, Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Albaniji, Češkoj, Portugalu, Švicarskoj i Nizozemskoj. Za vrijeme poslijediplomskog studija dodijeljena mu je prestižna stipendija Huygens Scholarship Programme namijenjena najnadarenijim studentima.

Dobitnik je visokih nagrada na državnim i međunarodnim gitarističkim natjecanjima: Državno natjecanje učenika i studenata glazbe i plesa 2003. (Dubrovnik, 2. nagrada), Festival Internacional de Guitarra Clássica Guitarmania 2006. (Almada, Portugal, 1. nagrada), Twents Gitaar Festival 2007. (Enschede, Nizozemska, 2. nagrada), Alhambra Gitaar Festival 2007. (Alkmaar, Nizozemska, 1. nagrada i nagrada publike).

Član je gitarskog tria Elogio (uz Pedra Rodriguesa i Petrita Ҫekua), a zaposlen kao asistent na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu.