Muzeji Hrvatskog zagorja

Događanja

Ljetne promotivne aktivnosti Muzeja "Staro selo" Kumrovec

[Muzej "Staro selo"] 08.08.2015.

Muzej "Staro selo" Kumrovec najveći je tradicijski uređeni prostor u Hrvatskoj, koji posjetiteljima dočarava autentičan izgled zagorskog sela s početka 20. stoljeća te im – pored stalnih izložbenih postava – nudi i brojne interaktivne sadržaje (događanja i radionice).
Muzej promovira svoju djelatnost uključujući se u program raznih priredbi u Krapinsko-zagorskoj županiji. Djelatnici i vanjski suradnici Muzeja "Staro selo" Kumrovec, 8. kolovoza, na Sajamskom danu u Tuhlju, promovirali su rad Muzeja predstavivši dvije od brojnih muzejsko-edukativnih radionica – radionicu cvijeća i ukrasa od krep-papira te prikaz tkalačkog tradicijskog obrta.
Već dan kasnije, 9. kolovoza, Muzej je sudjelovao u programu manifestacije "Ljeto u Krapini" te je na Hušnjakovom održao prezentaciju "Zagorske svadbe", priredbe koja će 12. rujna ove godine biti održana po 32. u Muzeju "Staro selo" Kumrovec. Uz usmeno predstavljanje i najavu, "Zagorsku svadbu" promovirali su animatori odjeveni u zagorske narodne nošnje, a svi zainteresirani posjetitelji mogli su sudjelovati na radionici izrade svadbenih ukrasa i cvijeća od krep-papira.
Tjedan dana kasnije, 16. kolovoza, u Kumrovcu je održana manifestacija "Rokovska nedela". U program manifestacije uključio se i Muzej "Staro selo" Kumrovec, čiji su djelatnici i suradnici održali radionice tkanja na tkalačkom okviru i izrade cvijeća od krep-papira, a posjetitelji manifestacije mogli su se upoznati i sa izradom tradicijskih drvenih igračaka, izradom licitara te pletenjem tradicijskih košara.
Svojim kontinuiranim djelovanjem i ovim promotivnim aktivnostima, Muzej "Staro selo" Kumrovec – kao ustrojbena jedinica Muzeja Hrvatskog zagorja – daje svoj obol kulturnom i turističkom promicanju sutlanskog kraja i cijelog Hrvatskog zagorja te doprinosi međugeneracijskom transferu znanja i očuvanju zagorskog identiteta u današnjem globaliziranom društvu.