Muzeji Hrvatskog zagorja

Događanja

Međunarodni dan muzeja i Europska noć muzeja u Galeriji Antuna Augustinčića

[Galerija Antuna Augustinčića] 17.05.2014.

Obilježavanje Međunarodnog dana muzeja i Europske noći muzeja 2014. - Galerija Antuna Augustinčića, Klanjec, 17. 5. 2014. u 17 i 18 sati

Ovogodišnji Međunarodni dan muzeja i Europsku noć muzeja Galerija Antuna Augustinčića obilježava i posebnim programima, koji će se održati u subotu, 17. svibnja 2014. godine:

– u 17 sati povjesničar umjetnosti Feđa Gavrilović održat će predavanje pod nazivom Likovne interpretacije Krležinih Balada Petrice Kerempuha, koje se nadovezuje na izložbu Kerempuhi na hrpi uklopljenu u stalni postav Galerije;
– u 18 sati prikazat ćemo dokumentarni film Mirča Kragelja Rojstvo nekega spomenika (RTV Ljubljana, 1973.) o nastanku Augustinčićevog Spomenika Seljačkoj buni i Matiji Gupcu u Gornjoj Stubici, koji je povezan je sa izložbom Spomen na Spomenik postavljenoj u Salonu Galerije.

Time Galerija zaokružuje svoje sudjelovanje u 19. muzejskoj edukativnoj akciji Sekcije za muzejsku pedagogiju i kulturnu akciju HMD-a povodom Međunarodnog dana muzeja 18. svibnja, a koja svojim nazivom (BEZ) VEZE korespondira s međunarodnom temom Museum collections make connections.

Autor cjelokupnog programa, kao i inkorporiranih izložaba je mr. sci. Davorin Vujčić,
viši kustos.

Ulaz na najavljene programe je besplatan, a također je besplatan ulaz u Galeriju na Međunarodni dan muzeja 18. svibnja, u radno vrijeme od 9 do 17 sati, za pojedinačne i obiteljske posjete.