Muzeji Hrvatskog zagorja

Događanja

Muzej Staro selo Kumrovec na tradicionalnoj organizaciji Jožefov sejem

[Muzej "Staro selo"] 22.03.2015.

Turističko društvo Bistrica ob Sotli i Gostiona Šempeter organizirali su u nedjelju 22.ožujka 2015. tradicionalni sajam kojim obilježavaju dan Sv. Josipa. Organizatori su pozvali poznavatelje tradicijskih i umjetničkih obrta, znanja i vještina te proizvođače rukotvorina sa pograničnog područja.

Sudjelovanjem Muzeja „Staro selo“ Kumrovec na sajmu istaknula se komunikacijska uloga muzeja a to je rad na prezentaciji i popularizaciji tradicijskih obrta, znanja i vještina Hrvatskog zagorja. Bogatstvo tradicijskog i umjetničkog izražaja predstavili smo kroz ponudu suvenira Muzeja „Staro selo“ Kumrovec koja je oplemenjena suvenirima nagrađenim na manifestaciji Trijenale zagorskog suvenira 2014.g.
Sudionicima i posjetiteljima sajma predstavili smo i fenomene nematerijalne baštine uvrštene na UNESCO Listu svjetske nematerijalne baštine čovječanstva - Tradicijske drvene igračke i Licitare. Vanjski suradnici Muzeja „Staro selo“ Kumrovec Lovro Fijan i Ivana Šuštić svojim šarenim štandom razveselili su najmlađe posjetitelje sajma predstavivši im čarobne rukotvorine od drveta - dječje igračke iz Marije Bistrice.

Tihana Kušenić, kustosica
Centar za tradicijske obrte, znanja i vještine