Muzeji Hrvatskog zagorja

Događanja

Muzej krapinskih neandertalaca dočekao 700-tisućitog posjetitelja!

[Muzej krapinskih neandertalaca] 30.05.2017.

U utorak, 30. svibnja, Muzej krapinskih neandertalaca dočekao je svojeg 700-tisućitog posjetitelja! Učenik 6A razreda OŠ Ivan Goran Kovačić iz Delnica, Karlo Petranović, sa svojim je razredom došao u Hrvatsko zagorje na terensku nastavu prilikom čega su posjetili i MKN. Vidno iznenađenom Karlu, prigodan poklon (monografiju i interaktivan DVD) uručio je voditelj Muzeja Jurica Sabol.

Od otvorenja 27. veljače 2010. pa do danas krapinski Muzej ne prestaje pobuđivati interes i znatiželju kako domaćih, tako i stranih posjetitelja, pa tako godišnje stalni postav i Nalazište pračovjeka Hušnjakovo obiđe gotovo 90.000 osoba. Upravo te hvalevrijedne brojke svrstavaju krapinski muzej među najposjećenije muzeje, ne samo u Hrvatskoj, nego i u ovom dijelu Europe. Također, vrlo je važna činjenica da je broj posjetitelja MKN svake godine u porastu.

Osim obilaska postava i Nalazišta sa stručnim vodstvima, posjetitelji mogu koristiti audio-vodič na 8 svjetskih jezika, interaktivne instalacije i multimedijske sadržaje, a tijekom cijele godine MKN organizira različite pedagoške programe kao i tematske izložbe.