Muzeji Hrvatskog zagorja

Događanja

Muzej krapinskih neandertalaca na Mamutfestu u Kikindi

[Muzej krapinskih neandertalaca] 11.09.2015. - 13.09.2015.

Muzej krapinskih neandertalaca predstavio se na 9. Manifestaciji Mamutfest, dječjem festivalu koji svake godine organizira Narodni muzej Kikinda. Festivalom je obilježena 19. obljetnica pronalaska kostura mamutice stare oko 500 000 godina, koja je pronađena u kikindskomglinokopu.Tim povodom od 11. do 13. rujna 2015. organizirane su zanimljive muzejske radionice, igraonice, prezentacije muzeja partnera, izložbe, predstave i druge aktivnosti namijenjene djeci, odraslima i obiteljskim posjetiteljima.
Ravnateljica muzeja Vlasta Krklec predstavila je stalni postav Muzeja krapinskih neandertalaca i edukativne muzejske programe muzealcima iz srpskih i slovenskih muzeja koji su također sudjelovali u programu i s kojima su ostvareni kontakti i razmijenjene ideje. Djelatnici MKN Lorka Lončar Uvodić i Jurica Sabol održali su edukativne radioniceizrade geološkog stupai modeliranja u glini na temu krapinskih neandertalaca za brojne organizirane grupe, a tijekom dvodnevnog trajanja festivala posjetitelje je animirao vodič SebastijanBarilar u kostimu pračovjeka.
Tijekom realizacije programa muzealci iz Narodnog muzeja Kikinda organizirali su obilazak poznate kikindskeSuvače, jedinog sačuvanog mlina na konjski pogon iz 1899. godine, te mjesto održavanja poznate kolonije kipara „Terra“.
Djelatnici muzeja posjetili su i novootvoreni Muzej vučedolske kulture nedaleko Vukovara.

https://www.youtube.com/watch?v=t4LXskLU-hs