Muzeji Hrvatskog zagorja

Događanja

Muzej krapinskih neandertalaca predstavljen na međunarodnom kongresu u Solinu kao primjer dobre prakse

[Muzej krapinskih neandertalaca] 16.03.2016. - 19.03.2016.

Od 16. do 19. ožujka 2016. godine održan je 2. Međunarodni kongres povijesnih gradova u Solinu u organizaciji TZ grada Solina, Grada Solina i hotela President Solin.
Tema kongresa „Meet, share and build“ je promocija i razvoj novih kulturno-turističkih proizvoda kroz povijesne periode od prapovijesti do srednjeg vijeka. Kroz kreativne i interpretacijske prezentacije značajnih lokaliteta u Hrvatskoj i Europi cilj je razmjena iskustava i stručnih znanja za stvaranje novih ideja i proizvoda.
Na poziv organizatora mr.sc. Vlasta Krklec, muzejska savjetnica održala je predavanje „MKN – kreativna i interpretativna prezentacija pretpovijesti“, te sudjelovala u zanimljivoj panel diskusiji na temu „Uloga marketinga u oblikovanju, promociji i interpretaciji kulturno-povijesnih/arheoloških turističkih proizvoda.
Kongresu je prisustvovalo stotinu sudionika iz različitih kulturno-turističkih institucija, sveučilišta, gradova i županija, uz predstavnike Ministarstva kulture i Ministarstva turizma, a pod pokroviteljstvom Ureda Predsjednice RH.
U okviru stručne ekskurzije posjećen je arheološki lokalitet Salona, tvrđava Klis i Dioklecijanova palača u Splitu.