Muzeji Hrvatskog zagorja

Događanja

Muzeji Hrvatskog zagorja - 100 posto zagorsko

[Muzeji Hrvatskog zagorja] 29.08.2014.

Muzeji Hrvatskog zagorja priključili su se svojim bogatim programom manifestaciji Županije Krapinsko zagorske 100% zagorsko koja se održala 29. kolovoza 2014. u Rijeci na Korzu.

Tijekom organiziranog cjelodnevnog programa Riječani su kroz bogatu ponudu suvenira i gastro proizvoda, mogli doživjeti ljepotu Krapinsko-zagorske županije. Kao posebnost u ponudi istaknuli su se Muzeji Hrvatskog zagorja koji su animacijskim programima posjetiteljima približili bogatu kulturnu baštinu Hrvatskog zagorja. Zanimanje su pobudili krapinski neandertalci, vitezovi i dvorske dame, Matija Gubec i njegova pratnja te segmenti života iz zagorskog kumrovečkog sela. Nakon svečane povorke u kojoj su se predstavili prepoznatljivi likovi iz naše prošlosti, građani Rijeke i brojni strani turisti pokazali su vrlo veliki interes i za programe Muzeja Hrvatskog zagorja.

Spojem gastronomije, turizma i kulture u Rijeci tog se dana doživjela Krapinsko - zagorska županija kao „Bajka na dlanu“ s bogatim i intrigantnim sadržajem, a dio toga bili su i Muzeji Hrvatskog zagorja.

***
U prostorijama grada Rijeke održana je konferencija za novinare na kojoj je najavljena manifestacija „100 % zagorsko“ na riječkom Korzu. Župan KZŽ Željko Kolar najavio je promociju Županije za 29. kolovoza kroz snažnu marketinšku kulturno-turističku manifestaciju koju je podržao domaćin gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel.

Muzeji Hrvatskog zagorja predstavljeni su kao jedan od važnih partnera KZŽ koji će u Rijeci promovirati bogatu kulturno-turističku ponudu Hrvatskog zagorja od pretpovijesti do današnjih dana. Ravnateljica MHZ Vlasta Krklec naglasila je važnost zagorskih muzeja i njihovih aktivnosti koje godinama privlače pažnju brojnih domaćih i inozemnih posjetitelja.

Iduća manifestacija „100% zagorsko“ najavljena je za 19. i 20. rujna u Zagrebu.