Muzeji Hrvatskog zagorja

Događanja

Muzeji Hrvatskog zagorja i Grad Klanjec zajedno kreću u projekt izgradnje čuvaonice u Klanjcu

[Muzeji Hrvatskog zagorja] 18.02.2014.

Kako bi udovoljili propisanim standardima za smještaj muzejske građe Muzeji već niz godina prijavljuju izgradnju nove čuvaonice za klanječku Galeriju Antuna Augustinčića. Zahvaljujući novim mogućnostima sufinanciranja iz fondova EU, u suradnji s Ministarstvom kulture koje je pokrilo veći dio troškova izrade dokumentacije i Gradom Klanjcem koji je osigurao otkup potrebnog dijela nekretnina Muzeji Hrvatskog zagorja prijavljuju program pod nazivom Studio Galerije A. Augustinčića na natječaj Projekti javne turističke infrastrukture koja je otvorena i dostupna javnosti na ne-diskrecijskoj osnovi. Natječaj se zatvara 18. veljače 2014. a namjenjen je infrastrukturi koja se neće koristiti za obavljanje gospodarskih djelatnosti.

Potpisom ugovora, ravnateljica Muzeja Hrvatskog zagorja Goranka Horjan i gradonačelnik Grada Klanjca Zlatko Brlek stvorili su sve preduvjete za uspješnu prijavu projekta koji obuhvaća gradnju i opremanje čuvaonice i prostora izlaganja, stolarske, restauratorske te korisničkog foto ateljea. Ovim projektom rješava se navedena problematika te artikuliraju čimbenici koji utječu na rastuću ponudu kroz integriranje kulturne baštine i proizvodnje u turizam. Namjera je osigurati koristi lokalnoj zajednici dolaskom novih posjetitelja na destinaciju što će doprinjeti, stvaranju novih radnih mjesta te indirektno osnažiti poduzetničku klimu u Gradu Klanjcu. Studio će biti svojevrsni kreativni centar u zajednici koji utječe na inovativnost i kreativnost, potiče kulturne aktivnosti te nadasve, uređuje prostor u samom središtu grada.

Ovo je projekt koji Grad Klanjec zaista zaslužuje kao i čitava Krapinsko-zagorska županija. U pripremu projekta bili su uključeni stručni djelatnici Galerije, Zagorska razvojna agencija uz podršku Krapinsko-zagorske županije.