Muzeji Hrvatskog zagorja

Događanja

Muzeji Hrvatskog zagorja na manifestaciji "100 posto zagorsko" u Rijeci

[Muzeji Hrvatskog zagorja] 02.07.2015. - 03.07.2015.

Na riječkom Korzu je tijekom 2. i 3. srpnja 2015. održana manifestacija "100% zagorsko", na kojoj se predstavilo pedesetak izlagača – turističke zajednice, proizvođači poljoprivrednih proizvoda, obrtnici, toplice, hoteli, ugostiteljski lokali, udruge i kulturne ustanove.

Muzeji Hrvatskog zagorja bili su partneri KZŽ u organizaciji ove priredbe, a osim što su na svom štandu izložili prigodne suvenire, sudjelovali su i u animacijskom programu. Tako su Korzom kružili neandertalci iz Muzeja krapinskih neandertalaca, Matija Gubec s puntarskom pratnjom iz Muzeja seljačkih buna, Fridrih Celjski i Veronika Desinićka iz Dvora Veliki Tabor, a animatori odjeveni u zagorske narodne nošnje promovirali su i Muzej "Staro selo" Kumrovec.

Krapinsko-zagorska županija tom je prigodom predstavila svoju bogatu ugostiteljsku, turističku i kulturnu ponudu, a Muzeji Hrvatskog zagorja predstavili su se kao važan faktor u predstavljanju zagorske povijesti i tradicije na način koji može privući pažnju brojnih posjetitelja i/ili turista iz zemlje i inozemstva.