Muzeji Hrvatskog zagorja

Događanja

Muzeju krapinskih neandertalaca dodijeljena Povelja Krapinsko-zagorske županije

[Muzej krapinskih neandertalaca] 15.07.2020.

U srijedu, 15. srpnja održana je 22. sjednica županijske skupštine na kojoj su bila uručena priznanja. Među dobitnicima ove godine našao se i Muzej krapinskih neandertalaca koji je Povelju Krapinsko-zagorske županije dobio za 10 uspješnih godina rada, izuzetne poslovne i druge rezultate trajne vrijednosti u ukupnom društvenom i gospodarskom razvitku Krapinsko-zagorske županije i Republike Hrvatske. Povelju su voditelju Muzeja Jurici Sabolu uručili predsjednica Skupštine Vlasta Hubicki i župan Željko Kolar.

Podsjetimo, 27. veljače 2010. godine otvoren je za javnost novi stalni postav Muzeja krapinskih neandertalaca, koji je kroz 10 godina rada polučio itekako hvalevrijedne rezultate. Muzej je obišlo gotovo milijun posjetitelja, odrađeno je više od 17.000 stručnih vodstava te je na edukativnim programima sudjelovalo oko 15.000 osoba. Izuzetna izložbena djelatnost rezultirala je s nekoliko desetaka suradnji između Muzeja i srodnih ustanova iz Hrvatske, ali i Europe. Na međunarodnom polju, krapinski muzej je također vrlo aktivan, osim članstva u mreži Ice Age Europe, Muzej krapinskih neandertalaca jedini je nositelj Oznake europske baštine u Hrvatskoj, a zbog same važnosti Nalazišta Hušnjakovo, Muzej je bio predstavljen u mnogo europskih država: Njemačka, Italija, Kneževina Monako, Španjolska, Francuska, Srbija, Bugarska itd.

Zahvaljujemo se Krapinsko-zagorskoj županiji na dodijeljenoj Povelji koja će zasigurno biti dodatna motivacija za nadolazeće projekte i programe u ovim izazovnim vremenima.