Muzeji Hrvatskog zagorja

Događanja

Nikad većim odazivom otvoreno je Ljeto u dvorcu Oršić

[Muzej seljačkih buna] 30.06.2015.

Otvaranje je obilježila nova predstava Kerekesh teatra koja se pokazala kao pravi odabir. Komedija u izvedbi mladog glumca Jana Kerekeša izazvala je ovacije publike.

Proteklog utorka otvoren je glazbeno-scenski festival Ljeto u dvorcu Oršić koji je privukao tri stotine posjetitelja. Večer smijeha uz odličan Kerekesh teatar i predstavu Krtice, koja je po prvi puta odigrana u Zagorju.

Organizatori ove manifestacije su Muzeji Hrvatskog zagorja, Aikido klub Hohoemi i TZ područja Gornja i Donja Stubica, a svi su iznimno su zadovoljni posjećenošću. Ujedinjene snage i pojačana marketinška aktivnost ovogodišnjeg Ljeta rezultirala je većom zainteresiranošću publike.

Preporuka je posjetiti i ostale četiri glazbene večeri. U petak 10.7. očekuje nas nastup Tomislava Golubana, a kao iznenađenje nastupaju dvije mlade dame od 8 i 10 godina na klavijaturama i gitari. U utorak 14.7. dolazi Ethno Croatia, gdje će nastupiti više od 20 mladih umjetnika iz cijelog svijeta. Subota 18.7. donosi etno i jazz večer uz Lidiju Bajuk. Festivalsko ljetno druženje pod zvjezdanim nebom dvorca Oršić završavamo odličnim vokalom Ivane Kindl, uz troje glazbenika i akustičnu verziju pop-a i bluesa. Važno je napomenuti kako uz prethodnu najavu organizatori osiguravaju radionice i čuvanje djece, a program se ne odgađa u slučaju lošeg vremena, održati će se u potkrovlju dvorca Oršić.

Informacije i rezervacije:
Facebook stranica "Ljeto u dvorcu Oršić"
ili na telefon 049/587-889.

Detaljnije informacije o programu pronađite na:
www.ljetoudvorcuorsic.msb.mhz.hr