Muzeji Hrvatskog zagorja

Događanja

Noć muzeja 2014 u Muzejima Hrvatskog zagorja

[Muzeji Hrvatskog zagorja] 31.01.2014.

Muzej seljačkih buna – Gornja Stubica
18:00 – 22:00 sata – VJEŠTICE IZ MUZEJA

18:00 h otvorenje izložbe o Jeli Futakovici i odjecima progona vještica u Hrvatskoj u ranome novom vijeku, autora Denivera Vukelića i Vlatke Filipčić Maligec. U 19. 30 započinje radionica srednjovjekovne medicine u organizaciji Reda čuvara grada Zagreba. Tijekom cijele večeri moguće je razgledati stalni postav Muzeja seljačkih buna.

Muzej "Staro selo" Kumrovec
18:00 – 22:00 sata – NEPOZNATI POKLONI

U Noći muzeja posjetitelji će moći po prvi puta razgledati poklone Josipu Brozu koje je kao predsjednik bivše države dobivao u raznim prilikama (Preslica na mramornom postolju u kutiji od skaja, Poklon firme Macoli- Italija, 1962.g.). Bit će to svojevrstan vremeplov u prošlosti i podsjetnik na neka druga vremena.
Glazbeni program.

Muzej krapinskih neandertalaca – Krapina
18:00 – 24:00 sata – MODNO-GLAZBENO-SCENSKI PROGRAM U MUZEJU KRAPINSKIH NEADNERTALACA

MKN u suradnji s krapinskom tekstilnom konfekcijom „Kotka“ organizira modnu reviju pod motom “sKOTKAjte se !“. U kvalitetnim Kotkinim odijelima prošetati će muzejskom pistom i poznate osobe iz našeg javnog i kulturnog života.
Vatreni performans na otvorenom prostoru, gitaristički duo: Tomislav Puntarić & Vladimir Štefek, modna revija „Skockani s Kotkom“ ( u 19:00 i 20:00 sati).
Napomena:
Obavezna je prethodna rezervacija ulaznica na tel. 049/371-491 ili na mail: rezervacije-mkn@mhz.hr , te podizanje ulaznica u MKN u radno vrijeme muzeja (iza 15. siječnja 2014.).
U muzej se ulazi na svaki puni sat (od 18:00 do 23:00 sata)
Obilazak muzeja svakih sat vremena uz obavezno predočenje kupona.

Galerija Antuna Augustinčića – Klanjec
18:00 – 22:00 sata - 2 u 1 u Noći muzeja – likovno-glazbena večer

18:00 h otvorenje izložbe Vojina Hraste, mladog kipara predstavljamo i kao glazbenika, izborom iz diskografije splitskog sastava Leut Magnetik, kojega je basist i jedan od vokala.
Dva zagorska glazbena sastava zajedno koncertiraju / Noxin: Sebastijan Fuštin (vokal), Emil Gredičak (gitara), Mladen Barbić (bas), Vedran Medić (bubnjevi) i Robert Kuščar (klavijature) / Local Jazz Combo: Nino Krznar (bas), Matija Krznar (klavijature), Vladimir Profeta (saksofon), Antun Profeta (bubnjevi), Robert Mihovilić (truba).

Dvor Veliki Tabor – Desinić
18:00 – 22:00 sata - Veliki Tabor u Noći muzeja

18:00 h kostimirano stručno vodstvo Legende i priče iz Velikog Tabora i okolice donosi niz zanimljivih priča koje su se uspjele sačuvati do naših dana. Zašto se Veliki Tabor naziva i Vingrad? Postoji li tajni izlaz iz Taborgrada? Kako je Veronika Desinićka spasila Taborgrad uz pomoć stršljenova? Je li Herman Celjski prokleo Veroniku Desinićki i pretvorio je u zmiju? Gdje je uzidana Veronika Desinićka?
19:00 h predavanje i koncert – Čarobni zvuci citre
U uvodnom dijelu, predstaviti ćemo citre, instrument koji je krajem 19. I poč. 20. stoljeća bio jedno od najpopularnijih kućnih glazbala ne samo u Zagrebu već i u Hrvatskom zagorju te u okolici Velikog Tabora. Koncert Čarobni zvuci citre izvest će diplomirana citrarka Irena Zdolšek iz Slovenije.
20:30 sati – predavanje Osvajanje Turske
Miroslav Razum, diplomirani arheolog koji u Istambulu, u Turskoj radi na doktoratu iz prapovijesne arheologije kroz mnoštvo fotografija i zanimljivosti iznijet ća nam svoj doživljaj Turske, zemlje smještena na dva kontinenta- između Europe na zapadu, središnje Azije na istoku , Rusije na sjeveru i Bliskog istoka na jugu . Po svom položaju Turska je zemlja velike strateške važnosti ali i velikih suprotnosti.

Prigodna prodaja suvenira i muzejskih publikacija.

Za dodatne informacije slobodno nam se obratite na e-mail marketing@mhz.hr.