Muzeji Hrvatskog zagorja

Događanja

Noć muzeja u Muzejima Hrvatskog zagorja

[Muzeji Hrvatskog zagorja] 01.02.2019.

Muzeji Hrvatskog zagorja i ove će godine biti aktivnim sudionicima Noći muzeja, kulturnog događaja kojeg, početkom godine, organizira Hrvatsko muzejsko društvo već 11 godina.

Svih pet ustrojbenih jedinica MHZ-a (Dvor Veliki Tabor, Muzej krapinskih neandertalaca, Muzej seljačkih buna, Galerija i Studio Antuna Augustinčića, te Muzej Staro selo Kumrovec) imat će svoje muzejske i druge izložbene prostore otvorene do kasno u noć, a ulaz potencijalnim posjetiteljima bit će slobodan. Također, shodno temi ovogodišnje Noći muzeja, a koja je „Inovacije i digitalna budućnost“, pripremaju se i atraktivni programi za posjetitelje.

Većina programa bit će usmjerena prema namjeri predstavljanja publici iskustava u primjeni digitalne tehnologije u radu institucija, te upotrebi iste kako bi se i virtualno približila muzejska i vlastita budućnost.
Suvremene tehnologije omogućavaju inovativno i kreativno sagledavanje muzejskih mogućnosti i veću dostupnost muzejskih sadržaja novim segmentima muzejske publike. Uz pomoć mobilnih aplikacija i virtualnih obilazaka dostupnost muzejskih zbirki i postava, događanja i edukativnih sadržaja je veća, a primjena digitalnih tehnologija otvorila je neslućene mogućnosti inspiracije, interpretacije i prezentacije baštine. Osim toga, uvođenjem suvremenih tehnologija muzeji su postali atraktivni, a broj posjetitelja znatno veći.

Zanima li vas kakve digitalne sadržaje nude Muzeji Hrvatskog zagorja i kakva im je budućnost u tom smislu, obiđite 1. veljače 2019. svaki pojedinačni muzej. Vremena ćete imati dovoljno. Noć muzeja trajat će od 18:00 do 01:00 sat.