Muzeji Hrvatskog zagorja

Događanja

Nova ponuda Muzeja krapinskih neandertalaca: Online stručno vodstvo uživo

[Muzej krapinskih neandertalaca] 11.03.2021. - 31.12.2021.

Muzej krapinskih neandertalaca su donedavno u najvećem broju posjećivala djeca odnosno učenici osnovnih škola u sklopu terenske nastave. U skladu s novim okolnostima i obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju i nemogućnost organiziranja školskih izleta, Muzej krapinskih neandertalaca je na inicijativu ravnatelja Jurice Sabola u svoju ponudu uveo novitet - online stručna vodstva uživo. Obavljene su sve pripremne radnje poput uvođenja Wi-Fi mreže u cijelom stalnom postavu i nabava kompletne opreme koja će omogućiti učenicima i nastavnicima da se na virtualni način upoznaju s krapinskim pračovjekom i razvojem života na Zemlji.

U virtualnom obilasku sa stručnim vodstvom uživo kroz Muzej krapinskih neandertalaca, koristeći Zoom aplikaciju već su sudjelovali učenici 4. razreda Osnovne škole August Cesarec iz Krapine i reakcije su bile bolje od svakog očekivanja. Učenici su pokazali velik interes, a vodstvo koje je trajalo sat vremena završilo je njihovim komentarima i davanjem odgovora na njihova brojna pitanja. Naravno da se učenje u stvarnom muzejskom prostoru ne može uspoređivati s virtualnim doživljajem, ali zadovoljstvo nastavnika i pozitivna reakcija učenika pokazale su da je online vodstvo uživo pun pogodak te da će zasigurno obogaćivati nastavu u vremenu trajanja epidemioloških mjera.

Svako online stručno vodstvo biti će prilagođeno uzrastu publike, cijena mu iznosi 500,00 kn, a detaljnije informacije možete dobiti i na br. tel. 049 371 491 ili mailom na rezervacije-mkn@mhz.hr