Muzeji Hrvatskog zagorja

Događanja

Odgođena radionica izrade zemljanih posuda - Mala škola lončarstva

[Muzej "Staro selo"] 22.08.2016. - 27.08.2016.

Muzej „Staro selo“ Kumrovec obavještava da se ljetna radionica izrade zemljanih posuda pod nazivom Mala škola lončarstva odgađa za sljedeći mjesec.

Novi termin radionice u kolovozu biti će od 22. do 27.8. Prijave za radionicu su produžene, pa ako se još niste prijavili, a htjeli biste – eto prilike!

Radionicu izrade zemljanih posuda za pripremu tradicijskih jela i slastica organizira Centar za tradicijske obrte i vještine Muzeja „Staro selo“ Kumrovec. Cilj je, kako smo napomenuli, upoznavanje sa cijelim procesom izrade glinenih proizvoda na nožnom lončarskom kolu.

Napominjemo da je radionica besplatna za sve polaznike. Repromaterijale,alate i pomagala osigurati će muzej, a na vama je da ponesete dobru volju i želju za stjecanjem novih vještina.

Uz stručnog djelatnika-etnologa Muzeja „Staro selo“ Kumrovec radionicu će voditi majstor lončar Ivan Kovačić i supruga Ankica Kovačić iz Globočca, inače stalni vanjski suradnici Muzeja koji ovu vještinu prezentiraju ispred stalnog postava o lončarskom obrtu.

Zainteresirani se mogu javiti na mail: craftattract@mhz.hr ili tihana.kusenic@mhz.hr te na broj telefona 049/225- 844 najkasnije do 19.8.2016.