Muzeji Hrvatskog zagorja

Događanja

Poslovno turistička burza Put održana u Splitu

[Muzeji Hrvatskog zagorja] 15.11.2017. - 17.11.2017.

U okviru poslovno turističke burze Put, koja je u Splitu okupila gotovo 120 sudionika iz osam zemalja, na prigodnoj svečanosti u hotelu Park dodijeljene su godišnje nagrade Udruge hrvatskih putničkih agencija i časopisa “Way to Croatia”. Nagradu “Simply the best” za kreativnost i unapređenje turističke ponude u sedam je kategorija – ugostiteljstvo, manifestacije, kultura, putničke agencije, inovativni projekti, osoba, posebna priznanja – primilo 40 pojedinaca i tvrtki, od preko 250 nominiranih. Plakete su dobitnicima uručili Tomislav Fain, predsjednik Udruge hrvatskih putničkih agencija i Maja Šimenc, direktorica tvrtke DMK Vall042 i Burze PUT.

Atraktivnost ponude

U kategoriji “ugostiteljski objekti”, u grupi “vinarije”, od zagorskih je turističkih objekata nagrađena Klet Zagorski dvori – Vinarija Micak iz Marije Bistrice, za kvalitetu usluge, ponudu tradicijskih jela i vrhunskih vina u kreativno uređenom prostoru obiteljske vinarije, čime je značajno obogaćena turistička ponuda lokalne zajednice i atraktivnost ukupne turističke ponude Zagorja, dok je u grupi “smještajni objekti”, prestižno priznanje pripalo Hotelu Villa Magdalena iz Krapinskih Toplica, za inovativno uređenje, kvalitetu usluge i kreativan pristup ponudi programa za aktivni odmor. U kategoriji manifestacija, u grupi “tematska događanja višednevnog trajanja”, nagradu je osvojio Tabor Film Festival, za kreativnost i inventivnost sadržaja koji kroz različite načina umjetničkog izražavanja oblikuju jedinstven hrvatski festival i značajno doprinose atraktivnosti turističke ponude Zagorja, dok je u grupi “posebna događanja” nagrađena gornjostubička manifestacija “Susreti za Rudija”, za 20-godišnji uspješni i kreativni razvoj manifestacije koja je njegujući sjećanje na Domovinski rat i hrvatskog viteza, pilota Rudolfa Perešina, prerasla u najveće hrvatsko aeromiting događanje, čime dodatno unapređuje atraktivnost turističke ponude Zagorja.

Nagrađene i osobe

U kategoriji kulture, u grupi “muzeji”, za inovativnost i originalnost muzejskog postava koji značajno doprinosi atraktivnosti turističke ponude Zagorja i Središnje Hrvatske, nagrađen je Muzej starih automobila Presečki.

Za dugogodišnji rad u sustavu turističkih zajednica i kreativan doprinos sadržajnom oblikovanju i promociji turističke ponude Zagorja, posebnu nagradu u kategoriji osoba osvojila je Ksenija Tomić, predsjednica Turističke zajednice Krapinsko – zagorske županije.