Muzeji Hrvatskog zagorja

Događanja

Predstavljanje najvećeg turističkog kataloga na svijetu - Neodoljiva Hrvatska

[Muzej krapinskih neandertalaca] 28.03.2014.

Krapinsko-zagorska županija prva je ugostila najveći katalog na svijetu nazvan Neodoljiva Hrvatska nakon zagrebačke promocije pa je tako 28. ožujka on predstavljen u Muzeju krapinskih neandertalaca u Krapini uz bogat prigodni program. Ovo velebno izdanje krapinskoj je publici predstavila autorica projekta Sunčana Matić i zahvalila se na potpori njezinim naporima da ova najveća turistička publikacija na svijetu uđe u Guinessovu knjigu rekorda.

Strogo poštujući propozicije, tim stručnjaka koji je radio na oblikovanju ostvario je do sada neviđeno izdanje teško oko sedamdesetak kilograma koje će Hrvatskoj pomoći u promidžbi osebujnih vrijednosti koje ima zajedno s pratećim manjim katalogom.

Zašto je i Zagorje dio toga neodoljivog šarma Lijepe Naše predstavile su ravnateljica Muzeja Hrvatskog zagorja Vlasta Krklec i muzejska savjetnica Goranka Horjan, koja je ujedno i suradnica na izradi kataloga, zasebnim prezentacijama. Iz njih je vidljivo kako Krapinsko-zagorska županija posjeduje niz atrakcija koje mogu poslužiti i kao poticaj za nove publikacije.

U glazbenom dijelu je nastupio Tomislav Goluban, a prisutnima su se obratili i zamjenik gradonačelnika Krapine Drago Kozina i župan KZŽ Željko Kolar. Promociju je vodio Silvano Gospodarić.