Muzeji Hrvatskog zagorja

Događanja

Primjena virtualnog prostora u Muzeju krapinskih neandertalaca

[Muzej krapinskih neandertalaca] 03.12.2016.

Dana 3. prosinca 2016. godine u Tehničkom muzeju Nikola Tesla u Zagrebu održan je 1. Simpozij „HoloArt“ s temom Virtualni prostor – suvremeni prostor. Simpozij je organiziran u svrhu susreta stručnih eksperata s područja znanosti, tehnologije, industrije, obrazovanja, umjetnosti, arhitekture i urbanizma, arheologije, kulture i turizma koji se bave istraživanjima na temu virtualnog prostora. Otvoren je bio i za javnost kako bi se upoznala sa suvremenim temama i potrebama modernog čovjeka. Zanimljivim predavanjima predstavljeni su načini korištenja najsuvremenije tehnologijie na različitim područjima, od holograma, virtualnih aplikacija, modernih 3D tehnologija i drugih sličnih oblikovanja.
Organizator simpozija je dr.art. Robert Kuhar koji je predstavio projekt HoloArt, te se založio da drugi simpozij bude iduće godine na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu.
Muzej krapinskih neandertalaca predstavljen je predavanjem mr.sc. Vlaste Krklec, muzejske savjetnice, na temu Primjena virtualnog prostora u muzeju. MKN je izuzetan primjer odlične muzejske prakse povezne sa suvremenom tehnologijom i multimedijom.