Muzeji Hrvatskog zagorja

Događanja

Promocija marke iz serije Znamenitih Hrvata - Sidonija Erdody Rubido i Ophodi Jure Zelenog

[Muzej "Staro selo"] 23.04.2016.

U povodu proslave jurjevskih svečanosti u Muzeju "Staro selo" Kumrovec, 23. travnja 2016., s početkom u 16 sati, Filatelističko društvo "Zaboky" iz Zaboka, u suradnji s Muzejom "Staro selo" Kumrovec, organiziralo je promociju prigodne poštanske marke iz serije Znameniti Hrvati - Sidonija Erdödy Rubido. Osim marke posvećene Sidoniji Erdödy Rubido, promovirana je i prigodna omotnica i poštanski žig.
Prisutnima su se obratili predstavnik Hrvatske pošte g. Marin Gregurović, v. d. ravnateljice Muzeja Hrvatskog zagorja Nadica Jagarčec, dopredsjednik Hrvatskog filatelističkog saveza g. Ivan Drašković, v. d. voditeljice Muzeja "Staro selo" Kumrovec Tatjana Brlek, suradnica na promociji Anita Paun-Gadža te predsjednik Općinskog vijeća Općine Kumrovec g. Srećko Blažičko.
U nastavku programa kojeg je osmislio etnolog Goran Škrlec, posjetitelji su mogli uživati u prikazu Ophoda Jure zelenog i običaja vezanih uz Jurjevo, a u izvedbi Etno-udruge "Zipka" iz Kumrovca, KUD-a "Lovro Ježek" iz Marije Bistrice i folklorne grupe iz Osnovne škole Antuna Mihanovića Petrovsko.