Muzeji Hrvatskog zagorja

Događanja

Sastanak s prezentatorima tradicijskih obrta u Muzeju Staro selo Kumrovec

[Muzej "Staro selo"] 22.03.2014.

Približavanjem sezone 2014., aktivnosti Muzeja „Staro selo“ Kumrovec započele su suradnjom s prezentatorima tradicijskih obrta radnim sastankom i izmjenom informacija.

Dana 22.03. 2014. godine u Muzeju „Staro selo“ Kumrovec, u prostorijama Niže kumrovečke pučke škole, održan je sastanak s prezentatorima tradicijskih obrta koji će, kao vanjski suradnici Muzeja, tijekom sezone 2014. obavljati prikaze tradicijskih obrta uz stalne muzejske postave.

Obrtnike je u ime Općine Kumrovec pozdravio načelnik, Dragutin Ulama, a u ime MHZ ravnateljica mr.sc. Vlasta Krklec koja je u svom obraćanju istaknula važnost očuvanja obrta ali i značaj prikaza obrta u Muzeju „Staro selo“ Kumrovec u smislu obogaćivanja kulturno turističke ponude kraja. Power point izlaganjem na temu Prikaz tradicijskih obrta u Muzeju „Staro selo“ Kumrovec Tatjana Brlek osvrnula se na iskustva u prikazu obrta kao muzejsko-edukativnih programa od samih početaka integriranja obrta u ponudu Muzeja „Staro selo“ Kumrovec, od 1996.g. do današnjih dana. Slijedilo je Power point izlaganje mr.sc. Branke Šprem-Lovrić , voditeljice Muzeja „Staro selo“ Kumrovec kojim je istaknula pozitivne primjere prikaza tradicijskih obrta uz stalne muzejske postave u nekim svjetski poznatim muzejima.

Sastanak je završio potpisivanjem ugovora o suradnji za 2014. i u izmjeni iskustva između obrtnika, obrtnika i Muzeja te odgovaranjem na pitanja oko prodaje suvenira.

Program prikaza tradicijskih obrta u Muzeju „Staro selo“ Kumrovec posjetitelji će moći doživjeti od 1. travnja do 31. listopada 2014. vikendima u cijeni ulaznica, prema rasporedu prikaza, a tijekom tjedna kao program koji je potrebno dodatno naručiti i financirati.

Sve informacije na tel: 049/225-835, e-mail: mss@mhz.hr

Tatjana Brlek, muzejska pedagoginja i viša kustosica
098/260-852