Muzeji Hrvatskog zagorja

Događanja

Treća je adventska svijeća MHZ-a užgana u Dvoru Veliki Tabor

[Dvor Veliki Tabor] 17.12.2017.

Uz potku bjeline, premda bez snijega, obilježen je, prošle nedjelje, Advent u Dvoru Veliki Tabor i užgana treća adventska svijeća.
Bijele su bile kuglice na velikome drvcu u atriju dvora, načinjene od kokica, bijele su bile svijeće na adventskom vjenčiću, bijele su bile ovčice i zečići u improviziranoj štalici, osobita atrakcija za djecu, a bijele su bila odora i brada Svetoga Nikole koji je mališanima svoje, skoro dvotjedno „kašnjenje“ objasnio pričom o tome kako se poskliznuo prilikom dolaska u Tabor i otkotrljao u Mačkov jarek (selo ispod Velikoga Tabora) pa su mu ta dva tjedna trebala za penjanje na brijeg. No, djeci je bilo bitnije da je došao, skupa s Krampusom, i donio darove.
U suradnji s djelatnicima Dvora Veliki Tabor, općina Desinić i ove je godine okupila plesače i pjevače koji djeluju na njezinome području i angažirala ih u kreiranju programa za Advent. Pa su tako nastupili, a i svoje štandove s hranom, pićem i ukrasima imali, Pjevački zbor "Đuro Prejac" Desinić, KUD "Horvatska" Velika Horvatska, Desinićke Mažoretkinje, Klapa Brv, Plesna družba "Veronika Desinićka", Klapa "Bidružica", Dječji vrtić "Tratinčica" i OŠ "Đuro Prejac" Desinić.
Treću adventsku svijeću, uz blagoslov desinićkog župnika Franje Mezaka, upalio je načelnik općine Zvonko Škreblin.
Ukrase za božićno drvce i zimzelenu dekoraciju, te poklone za djecu, načinili su djelatnici DVT-a, Siniša Žnidarec, Andrea Brlobuš i Nives Ćurković koje su, ujedno, sa djecom na radionici izradile i vrlo posebne božićne čestitke.
Program je vodila Kristina Pavlović, a zanimljive prizore fotografskim aparatom uhvatio Goran Gluhak.