Muzeji Hrvatskog zagorja

Događanja

U Španjolskoj održan prvi ovogodišnji susret članova Ice Age Europe mreže

[Muzej krapinskih neandertalaca] 14.03.2019. - 16.03.2019.

Od 14. do 16. ožujka u svjetski poznatom muzeju Altamira održan je prvi ovogodišnji sastanak članova Ice Age Europe mreže. Dvadesetak članova iz šest europskih zemalja sudjelovalo je na dvodnevnim stručnim sastancima i prezentacijama, među kojima i Muzej krapinskih neandertalaca. Prezentaciju filma pod nazivom „Educational programs in KRANEAMUS“ održao je Jurica Sabol, voditelj MKN, koji je članove upoznao s edukativnim programima krapinskog muzeja, a sam film nastajao je kroz cijelu 2018. godinu te je obuhvatio sve pedagoške djelatnosti koje Muzej obavlja. Na taj način stavljen je poseban naglasak na edukaciju mladih kroz kreativan, zabavan i interaktivan način, obzirom da djeca čine gotovo 40% posjetitelja.
U tijeku je međunarodno natjecanje u fotografiji pod pokroviteljstvom CEWE i Ice Age Europe Network, a odabirom najboljih fotografija na temu ledenog doba, napravit će se putujuća galerijska izložba. Najavljen je novi broj časopisa ICE AGE MAGAZINE, koji izlazi u travnju te nastavak rada na transnacionalnoj nominaciji europskih neandertalskih nalazišta za upis na UNESCO-vu listu Svjetske prirodne baštine.
U sklopu sastanka, posjećen je Nacionalni muzej Altamira i replika glasovite špilje, poznate po atraktivnim špiljskim crtežima životinja i ljudi, starih oko 15.000 godina, a koju je UNESCO uvrstio na svoj popis 1985. godine.