Muzeji Hrvatskog zagorja

Događanja

Viteški turnir - 08. lipnja 2019.

[Muzej seljačkih buna] 08.06.2019.

Viteški turnir s najdužom tradicijom u Hrvatskoj održati će se u subotu, 8. lipnja od 14 sati pa sve do mraka na prostoru Muzeja seljačkih buna u Gornjoj Stubici. Očekuju vas Dvorske priče – bajkovito putovanje u prošlost s konjima, dame i vitezovi, akrobati, predstave za najmlađe, žonglerske, heraldičke, bubnjarske, streličarske i druge radionice, srednjovjekovna glazba, renesansni plesovi i zabava. Pridružite nam se i upoznajete čarobni svijet srednjega vijeka!
U programu sudjeluju viteške udruge Družba Vitezova Zlatnog Kaleža, Red Čuvara grada Zagreba, Viteški red Svetog Nikole, Karlovački bubnjari, velikotaborsko putujuće kazalište i dječje kazalište Vjeverica, žongleri i akrobati iz Cirkulture i Trikocirkusa, studio povijesnog plesa Divertimento, i Ensemble Audiatur sa srednjovjekovnom glazbom te stručni muzejski djelatnici. Program prati i srednjovjekovni sajam.
Odvijanje programa potpomognuto je sredstvima projekta Living Castles u okviru Programa suradnje Interreg V-A Slovenija - Hrvatska.

Dodatne informacije na 098 460-080 (Vlatka Filipčić Maligec) ili na mail vlatka.maligec@mhz.hr.