Muzeji Hrvatskog zagorja

Događanja

Izložba Lucija SEKELJ – Natan SUDEC – Ema ZAVACKI - Klanjec, Studio Galerije Antuna Augustinčića

[Galerija Antuna Augustinčića] 17.11.2023. - 17.01.2024.

U Studiju Galerije Antuna Augustinčića u Klanjcu, 17. studenog 2023. u 18 sati otvara se izložba Lucija SEKELJ – Natan SUDEC – Ema ZAVACKI. Izložba će biti otvorena do 17. siječnja 2024. godine.

U sklopu ovogodišnje, trinaeste po redu, suradnje klanječke Galerije Antuna Augustinčića i zagrebačke Akademije likovnih umjetnosti, nadareni mladi kipari Lucija Sekelj, Natan Sudec i Ema Zavacki izabrani su da predstave svoje radove na samostalnoj izložbi u Studiju GAA.

Lucija Sekelj rođena je 1998. godine u Zagrebu, gdje je maturirala na Školi primijenjenih umjetnosti i dizajna (Kiparski odjel) te upisala studij kiparstva na Akademiji likovnih umjetnosti. Diplomirala je 2023. godine u klasi prof. Igora Rufa. Na izložbi predstavlja svoju drveno – metalnu konstrukciju upotpunjenu zvukom kojom problematizira temu stresa kod ljudi i pasa.

Natan Sudec rođen je 1998. godine u Zagrebu, gdje je maturirao na Školi primijenjenih umjetnosti i dizajna (Odjel za dizajn metala) te upisao studij kiparstva na Akademiji likovnih umjetnosti. Diplomirao je 2023. godine u klasi prof. Alema Korkuta. U Klanjcu izlaže svoj ambijentalni kiparski ansambl kojim ilustrira posljedice sraza individualnosti i autentičnosti pojedinca s ograničenjima društvenih kalupa.

Ema Zavacki rođena je 1996. godine u Zagrebu, gdje je maturirala na Školi primijenjenih umjetnosti i dizajna (Kiparski odjel) te upisala studij kiparstva na Akademiji likovnih umjetnosti. Diplomirala je 2023. godine u klasi prof. Dalibora Stošića. Aktom izloženim u Studiju GAA dokazuje da je vještina izvedbe figurativne skulpture itekako prisutna i među mladim kiparima.

Izložba, popraćena katalogom, ostvarena je u suradnji s Akademijom likovnih umjetnosti u Zagrebu te uz potporu Ministarstva kulture i medija RH. Autor izložbe je Davorin Vujčić, a može se razgledati svakodnevno, osim ponedjeljkom, od 9 do 16 sati.