Muzeji Hrvatskog zagorja

Događanja

Koncert ZAGREBAČKOG KVARTETA

[Dvor Veliki Tabor] 22.03.2024.

U petak, 22. ožujka 2024. godine, s početkom u 18 sati u Dvoru Veliki Tabor održat će se koncert Zagrebačkog kvarteta. Na programu će se naći skladbe Igora Kuljerića, Benjamina Brittena i Ivana Mane Jarnovića.

Zagrebački kvartet osnovan je davne 1919. godine kao prvi komorni ansambl u Hrvatskoj. U svojoj dugogodišnjoj i bogatoj karijeri snimio je više od 60 ploča te je održao više od pet tisuća koncerata među kojima se nalaze i gostovanja u najuglednijim koncertnim dvoranama sve od Amsterdama, Praga, Londona pa do New Yorka i Jeruzalema. Dobitnik je mnogobrojnih domaćih te inozemnih priznanja i nagrada od kojih svakako treba istaknuti niz diskografskih nagrada „Porin“ te nagradu za životno djelo „Vladimir Nazor“ dodijeljenu 2009. godine. Današnji sastav čine Martin Krpan (violina), Hrvoje Philips (viola), Martin Jordan (violončelo) te Davor Philips (violina).

Ovo će biti drugi nastup navedenog ansambla u Velikom Taboru, a realizirat će se u sklopu Nacionalnog ciklusa Zagrebačkog kvarteta koji se održava uz potporu Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske.

Ulaz na koncert je slobodan!