Muzeji Hrvatskog zagorja

Događanja

Muzej krapinskih neandertalaca dobitnik je još jedne prestižne nagrade

[Muzej krapinskih neandertalaca] 06.10.2023.

Muzej krapinskih neandertalaca dobitnik je još jedne prestižne nagrade. Riječ je o međunarodnoj nagradi "Big SEE" koja se inače dodjeljuju u kategorijama arhitekture, dizajna interijera, produkt dizajna, modnog dizajna, dizajna turizma i dizajna drva.

Krapinski muzej je u konkurenciji među 45 kandidata osvojio nagradu u kategoriji dizajna turizma - „Tourism Design Award 2023” , koju je u sklopu Tjedna dizajna u Ljubljani svečano preuzeo ravnatelj Muzeja Hrvatskog zagorja, Jurica Sabol.

Dodijeljena nagrada još je jedno u nizu velikih priznanja koja potvrđuju vrijednost i značaj Muzeja krapinskih neandertalaca kao čuvara i prezentatora kulturne i prirodne baštine od europskog, ali i svjetskog značaja.

Muzej s jedinstvenim lokalitetom, Nalazištem krapinskog pračovjeka Hušnjakovo, već sedam godina ponosno nosi Oznaku europske baštine, a prije dvije godine mu je u sklopu 14. Generalne konferencije za kulturni turizam Europe dodijeljena prva nagrada u kategoriji arheoloških nalazišta i muzeja. Ovim priznanjima pridodaje se i najnovija nagrada "Big SEE"!