Muzeji Hrvatskog zagorja

Izložbe

Izložba Jelena MAVRIĆ – Martina VRBLJANIN – Nikola VUDRAG

[Galerija Antuna Augustinčića] 11.11.2016.

U Studiju Galerije Antuna Augustinčića u Klanjcu, Ulica dr. Ivana Broza 2, u petak 11. studenog 2016. godine otvorena je izložba Jelena MAVRIĆ – Martina VRBLJANIN – Nikola VUDRAG.

U prostoru novoizgrađenog Studija Galerije Antuna Augustinčića, predstavljamo troje mladih kipara koji su se vrsnoćom svojih radova nametnuli na završnoj izložbi diplomanata zagrebačke Akademije likovnih umjetnosti. Povezuje ih interes za malu plastiku i medaljerstvo koje su usavršili u klasi profesora Damira Mataušića. U ovoj fazi svog kiparskog razvoja, Jelena, Martina i Nikola bave se figuracijom izvedenom najčešće u akristalu, odajući pohvalu ruci, ideji i vještini.
Jelena Mavrić rođena je 1990. u Zagrebu, gdje 2009. maturira na Školi primijenjenih umjetnosti i dizajna (smjer kiparstvo). Iste godine upisuje kiparstvo na zagrebačkoj Akademiji likovnih umjetnosti. Tijekom studija opredjeljuje se za usmjerenje Mala plastika i medaljerstvo te diplomira 2015. pod vodstvom profesora D. Mataušića. Sudjelovala je na dvadesetak skupnih izložbi i radionica u zemlji i inozemstvu. Godine 2014. boravi na umjetničkoj rezidenciji Global Art Center u Belgiji. Dobitnica Stipendije Rotary cluba i pohvalȃ za najboljeg studenta kiparstva 2010., 2011. i 2013. U Klanjcu se predstavlja svojim diplomskim radom kojim odaje počast Mariji Jurić Zagorki.
Martina Vrbljanin rođena je 1992. u Zagrebu, gdje 2010. godine završava Školu primijenjene umjetnosti i dizajna te upisuje studij kiparstva na Akademiji likovnih umjetnosti. Godine 2012. opredjeljuje se za usmjerenje Mala plastika i medaljerstvo te diplomira 2016. pod mentorstvom profesora D. Mataušića. Sudjelovala je na tridesetak skupnih izložbi i radionica u zemlji i Godine 2015. boravi na umjetničkoj rezidenciji Global Art Center u Belgiji. Uz malu plastiku i medaljarstvo, bavi se i scenografijom. Na ovoj se izložbi predstavlja svojim duhovitim, a istovremeno kompleksnim diplomskim radom Odrazi.
Nikola Vudrag rođen je 1989. u Varaždinu, gdje maturira kao aranžersko-scenografski dizajner na Drugoj gimnaziji 2006. Iste godine upisuje Akademiju primijenjenih umjetnosti u Rijeci, gdje studira slikarstvo na pedagoškom odjelu. Nakon tri godine prelazi na ALU u Zagrebu, gdje studira kiparstvo – smjer Mala plastika i medaljerstvo kod profesora D. Mataušića. Izlaže skupno i samostalno od 2005. te se dosad tridesetak puta predstavio na izložbama i radionicama u zemlji i inozemstvu. Autor je javnih plastika i medalja dodjeljivanih kao nagrade. U Klanjcu izlaže tri rada kojima iskazuje sklonost portretu i sposobnost za virtuoznu modelaciju.
Izložba, autorstvo koje potpisuje kustos Galerije Antuna Augustinčića, mr. sci. Davorin Vujčić, muzejski savjetnik, ostvarena je uz potporu Ministarstva kulture RH, a u suradnji s Akademijom likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu, a može se razgledati do 11. siječnja 2017. godine, svakodnevno, osim ponedjeljkom, od 9 do 15 sati.

Kustos GAA:
Mr. sci. Davorin Vujčić, muzejski savjetnik

***
Preuzmite:
Triplijan 3 u 1