Muzeji Hrvatskog zagorja

Izložbe

Izložba Stella PERNJEK - Georgette PONTE - Sanjin VINKOVIĆ

[Galerija Antuna Augustinčića] 06.06.2014. - 06.07.2014.

U petak, 6. lipnja u Salonu Galerije Antuna Augustinčića u Klanjcu otvorena je izložba Stella PERNJEK – Georgette PONTE – Sanjin VINKOVIĆ, kao nastavak tradicionalne suradnje Galerije Antuna Augustinčića i Akademije likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu. Ove godine suradnja je rezultirala izložbom troje mladih kipara koji će svojim kiparskim talentom zasigurno osigurati istaknuto mjesto na suvremenoj kiparskoj sceni.

Stella Pernjek rođena je 1991. u Osijeku. Trenutno je na diplomskom studiju kiparstva na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu u klasi prof. Nevena Bilića. Godine 2013. nagrađena je Rektorovom nagradom, a njene skulpture postavljene su u Bjelovaru i Velikom Trojstvu kao javna plastika. Na izložbi se predstavlja autoreferencijalnim radom Sjene, kojima propituje mogućnosti kiparske artikulacije nesvjesnog aspekta ljudske osobnosti.

Georgette Ponte rođena je 1983. u Nici (Francuska). Na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu dovršava diplomski studij u klasi prof. Peruška Bogdanića. Dobitnica je dvije nagrade (za suvenir Opatije 2007.; za fotografiju u Voloskom 2011.), a njene skulpture postavljene su u Bolu i Vrsaru kao javna plastika. Na izložbi u Klanjcu izlaže dva gipsana ženska torza kojima iskazuje socijalni angažman i kritiku imperativa ljepote.

Sanjin Vinković rođen je 1988. godine u Zagrebu, gdje na Akademiji likovnih umjetnosti magistrira kiparstvo 2013. u klasi prof. Mile Blaževića. Od 2011. sudjeluje na kiparskim radionicama i skupnim izložbama, a samostalnom izložbom se predstavio u Đakovu 2013. godine. Na izložbi u Salonu Galerije Antuna Augustinčića pokazat će svoje konstruktivističke prostorne crteže izvedene željeznim šipkama kojima traga za unutarnjom napetošću skulpture neovisne o motivu.

Izložba, kojoj je autor kustos Galerije, Davorin Vujčić, ostaje otvorena do 6. srpnja 2014. godine.