Muzeji Hrvatskog zagorja

Izložbe

Lovci zaštitari prirode

[Muzej "Staro selo"] 10.10.2015. - 31.01.2016.

10. listopada 2015. na prostoru Muzeja "Staro selo" Kumrovec održana je manifestacija Subota u Etno selu.
Program manifestacije započeo je već prijepodne, prezentacijom tradicijskih obrta, a za naše najmlađe posjetitelje bila je organizirana i radionica na kojoj su, u društvu s gđom. Jasnom Balaško, mogli uživati u pričama sutlanskog kraja.
Središnji dio ovogodišnje Subote u Etno selu bilo je otvorenje izložbe Lovci - zaštitari prirode. Ovom se izložbom željelo prikazati djelovanje lovačkih društava i udruga u ruralnoj sredini te ukazati na važnost lovstva kao gospodarske i zaštitne djelatnosti očuvanja biološke i ekološke raznolikosti prirode i ljudskog okoliša.
Izložbu je otvorio zamjenik župana Krapinsko-zagorske županije Anđelko Ferek-Jambrek, uz kojeg su na otvorenju bili i saborska zastupnica Dunja Špoljar, pomoćnik ministra poljoprivrede Domagoj Križaj, načelnik Općine Kumrovec Dragutin Ulama, tajnik Lovačkog saveza HrvatskeIvica Budor, predsjednik Lovačkog saveza KZŽ Ivan Halapir, ravnateljica Muzeja Hrvatskog zagorja Vlasta Krklec i voditeljica Muzeja „Staro Selo“ Kumrovec Tatjana Brlek.
Izložba ostaje otvorena do 31. siječnja 2016.