Muzeji Hrvatskog zagorja

Izložbe

Maroje BATIĆ - Luana BRHANIĆ - Jelena KAŠIĆ

[Galerija Antuna Augustinčića] 15.11.2013. - 15.01.2014.

U Salonu Galerije Antuna Augustinčića u Klanjcu, otvorena je izložba Maroje BATIĆ – Luana BRHANIĆ – Jelena KAŠIĆ.
To je treća izložba realizirana u sklopu suradnje Galerije Antuna Augustinčića i Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu, zamišljene u svrhu promoviranja mladih i talentiranih kipara.

Maroje Batić (1987., Zagreb), Luana Brhanić (1988., Pula) i Jelena Kašić (1989., Našice) predstavljaju se radovima kojima su ove godine diplomirali na zagrebačkoj ALU u klasi profesora Peruška Bogdanića. Njima nastoje izraziti svoj odnos prema svijetu, ispitati prostorne odnose, interpretirati ljudske karaktere i psihička stanja, problematizirati egzistencijalne teme. Iako svatko od njih traži vlastiti likovni izraz, neka obilježja su im zajednička: antropocentrična figuracija, sceničnost kao sastavni element rada, komunikacija između figura i(li) njihovih dijelova te traganje za vjerodostojnim iskazom ideje, a ne zanatskom perfekcijom.
Izložba, autor koje je mr.sc. Davorin Vujčić, ostvarena je uz potporu Ministarstva kulture RH, a može se razgledati do 15. siječnja 2014. godine, svakodnevno, osim ponedjeljkom, od 9 do 15 sati.