Muzeji Hrvatskog zagorja

Izložbe

Otvorena izložba Pokloni Josipu Brozu Titu iz Vile Zagorje

[Muzej "Staro selo"] 23.05.2015.

U subotu 23. svibnja 2015. godine u Vili Kumrovec otvorena je izložba Pokloni Josipu Brozu Titu iz Vile Zagorjekoju je otvorio ministar Prometa pomorstva i infrastrukture Siniša HajdašDončić.
Vila Kumrovec reprezentativni je objekt Muzeja „Staro selo“ Kumrovec izgrađen 1948. godine kao prvi hotel, Hotel Kumrovec. Hotel Kumrovec 1962. godine doživljava adaptaciju u rezidencijalni objekt josipa Broza Tita. Danas se objekt nalazi u ingerenciji MHZ- Muzeja „Staro selo“ Kumrovec . Po prvi puta objekt je otvoren za javnost 23. svinja 2015. godine predstavljajući izložbu Pokloni Josipu Brozu Titu iz Vile Zagorje čiji su autori Vlasta Krklec, Davorin Vuičić i Tatjana Brlek. U očuvanoj in situ arhitekturi, uz očuvani namještaj koji se nalazio u Vili Kumrovec , posjetitelji mogu vidjeti 105 predmeta, poklona Josipu Brozu Titu koje je on primio u Vili Zagorje 60-tih i 70-tih godine prošlog stoljeća tj. predmete koji su ove godine , iz ureda Predsjednice,donirani Muzeju „Staro selo“ Kumrovec kao i 5 predmete koji se nalaze na u Muzeju na dugotrajnoj pohrani. Samom otvorenju izložbe prisustvovali su ministar Prometa veza i infrastruktura Siniša HajdašDončić, župan ŽKZ Željko Kolar, načelnik Općine Kumrovec Dragutin Ulama, ravnateljica MHZ-a Vlasta Krklec, župan Općine Podčetrtek Peter Misija , predstavnici ŽKZ,načelnici i gradonačelnici, predstavnici zajednice Društva Josip Broz te brojni drugi gosti i posjetitelji.
Kako otvaranje samog objekta javnosti tako i izložba koja prikazuje interesantne darove Josipu Brozu Titu iz različitih zemalja svijeta poticaj su brojnim posjetiteljima na dolazak u Vilu Kumrovec. S radošću smo bili domaćinom susreta župana Županije Krapinsko-zagorske Željka Kolara sa županom Primorsko-goranske županije Zlatka Komadine . Župani su se u Vili Kumrovec susreli u utorak 26. svibnja te u društvu domaćina razgledali izložbu Pokloni Josipu Brozu Titu iz Vile Zagorje.
Izložba je otvorena svaki dan osim ponedjeljka od 10,00 do 16,30
Dobro nam došli!