Muzeji Hrvatskog zagorja

Izložbe

Tango Tangente u Noći muzeja

[Galerija Antuna Augustinčića] 27.01.2012. - 27.02.2012.

U Galeriji Antuna Augustinčića u Klanjcu, u petak, 27. siječnja 2012., otvorena je izložba Tangente, instalacija mlade studentice kiparstva Maje Šimunović.
Tangente Maje Šimunović - skulpturalna instalacija od mnoštva vunenih i jedne svjetlosne niti u krovištu prve dvorane Galerije Antuna Augustinčića - izraz su autoričina htijenja da razotkrije "svoju misao i trenutni osjećaj“ te da ih istovremeno zaštiti zapletanjem u mrežu tangenti.
U večeri otvorenja - od 18 do 22 sata - izložbena će se dvorana preobražena je u plesnu dvoranu za tango, u okviru programa Tango Tangente u Noći muzeja, kojim Galerija Antuna Augustinčić sudjeluje u akciji Noć muzeja '12.
Izložbu Tangente i cjelokupni program Tango Tangente u Noći muzeja ostvaruje se u suradnji s Akademijom likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu i uz pomoć Kulturnog centra Klanjec.

Maja Šimunović rođena je 1. siječnja 1989. godine u Zagrebu, gdje 2007. godine maturira na Školi za primijenjenu umjetnost i dizajn, aranžersko-scenografski odjel. Iste godine upisuje Akademiju likovnih umjetnosti u Širokom Brijegu, smjer kiparstvo, gdje u klasi prof. Nikole Vučkovića studira dvije godine. Treću i četvrtu godinu preddiplomskog sveučilišnog studija kiparstva nastavlja na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu – usmjerenje Mala plastika i medaljerstvo – u klasi prof. Damira Mataušića. Ove godine, u klasi istog profesora, kao studentica prve godine diplomskog sveučilišnog studija kiparstva na zagrebačkoj ALU, na natječaju Erste fragmenti 8, osvaja godišnju stipendiju Erste banke za 2012. godinu. Sudjelovala je u nekoliko radionica i projekata te skupnih izložaba u zemlji i inozemstvu, a Tangente u Klanjcu joj je prva samostalna izložba.

Foto: Vitomir Zamuda