Muzeji Hrvatskog zagorja

Izložbe

Trijenale zagorskog suvenira u Krapini

[Muzeji Hrvatskog zagorja] 06.09.2014. - 30.09.2014.

U Galeriji grada Krapine u vrijeme Tjedna kajkavske kulture Krapina 2014. u subotu 6. rujna otvorena je izložba 13. trijenala zagorskog suvenira.

Trijenale zagorskog suvenira uspješna je inicijativa Muzeja Hrvatskog zagorja još od davne 1975.g. od kada ovaj muzejski program na tržište suvenira donosi rukotvorine zasnovane na umjetničkom ili tradicijskom konceptu. Ovogodišnji Trijenale temelji se na suvenirima utemeljenih na zaštićenoj nematerijalnoj baštini Hrvatskog zagorja.

Na otvorenju izložbe u Galeriji grada Krapine dobrodošlicu svim prisutnima zaželio je gradonačelnik Grada Krapine Zoran Gregurović, o Trijenalu je govorila autorica izložbe Tihana Kušenić iz Centra za tradicijske obrte i vještine Muzeja „Staro selo“ Kumrovec, a izložbu je otvorio župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar.

U prigodnom glazbenom programu nastupila je tamburaška skupina KUD-a „Krapina“ a brojne uzvanike i ljubitelje kajkavske umjetnosti oduševio je koncert glazbene družine Cinkuši.
Izložba u Galeriji ostaje otvorena do 30. rujna 2014.

Tijekom trajanja izložbe u Galeriji publika će putem anketnih listića imati prigodu dati svoje mišljenje te odabrati svoj „naj“ suvenir 13. trijenala.