Muzeji Hrvatskog zagorja

Suradnja s HAK-om

Zahvaljujući obnovljenoj suradnji Hrvatskog autokluba i Muzeja Hrvatskog zagorja, ravnateljica Muzeja Hrvatskog zagorja Goranka Horjan potpisala je 2013. novi sporazum kojim se putem sustava europskih autoklubova promoviraju zagorski muzeji, a zauzvrat članovi mreže ostvaruju 20% popusta na individualni ulaz s karticom Show your Card!.

Pored toga, događanja Muzeja se oglašavaju i najavljuju u časopisu koji izdaje HAK, a budući da individualni posjetitelji muzeja uglavnom na naše destinacije dolaze automobilom, ovo je primjer korisnih sinergija dviju institucija.

U sklopu suradnje 2013. dogovorena je i velika promidžba stalnog postava Muzeja krapinskih neandertalaca u Krapini koja je u listopadu započela u ARC Europe te muzej europski autoklubovi promoviraju kao Show your Card! partnera mjeseca listopada. Voditelj nacionalnog programa Show your Card! programa u HAK-u, g. Zdravko Zemljić obišao je krapinski muzej s gospodinom Olivierom Vanparrysom koji je koordinator Show your Card! programa u konzorciju ARC Europe u Bruxellesu. Konzorcij čini 8 velikih autoklubova dioničara i 27 europskih nacionalnih autoklubova, nositelja licence programa za svoje zemlje, pa je tako HAK nositelj ekskluzivne licence za RH, a gospodin Zemljić je voditelj hrvatskog SyC! programa. Program obuhvaća 35 zemalja u Europi, isto toliko nacionalnih autoklubova s preko 35 milijuna članova.

Program SyC! odlična je prilika za promociju hrvatskog turizma i kulture, bez troškova skupog oglašavanja.